Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

En ubehagelig velkomst til Durban.

16.07.2016 | Hiv-Danmark nyheder

Tusindvis af hiv/aids-eksperter strømmer i disse timer til Durban for at deltage i den store Internationale hiv/aids-konference.

18.000 deltager i konferencen har meldt deres ankomst. Jeg er ankommet og efter en meget lang ventetid nu omsider også indlogeret på hotellet. 

Inden jeg begynder at sende rapporter hjem fra konferencen, vil jeg lige fortælle om en hæslig oplevelse, der fandt sted blot 3 timer efter min ankomst til Durban:

Jeg fulgtes med to venner - Jens og Jørgen - fra vores hotel til konferencecentret for at blive registreret som deltagere i konferencen. Undervejs blev vi imidlertid ved højlys dag overfaldet af tre fyre, som truede med kniv og prøvede at frarøve os for penge, kreditkort og andre værdier. På trods af truslerne

gjorde vi modstand og forfulgte den ene, som havde haft held til at rive min taske fra mig. Efter han havde konstateret, at tasken ikke indeholdt nogle værdier for ham, smed han den fra sig og stak af ligesom hans to venner også løb væk. Heldigvis slap vi alle tre med chocket, og heldigvis fik jeg min taske tilbage, som indeholdt vigtige ting for mig bla. mit pas og de papirer, som gav mig adgang til at deltage i konferencen. Rystede fortsatte vi og blev indregistreret på konferencen. Igen og igen overbeviste vi hinanden om, hvor heldige vi havde været ved at være tre sammen. Vi lovede hinanden aldrig at gå ud alene med mindre, vi tog taxa frem og tilbage.

Som om det ikke var nok, fik jeg på hotellet melding om, at jeg absolut ikke måtte tage til Istanbul, hvor jeg ellers har planlagt en uges ferie efter konferencen. Nåja - en ulykke kommer jo sjældent alene! Nu trængte vi alle tre til noget STÆRKT - det fik vi. Sådan gik min første dag i Durban. 

Bent, sekretariatschef i Hiv-Danmark