Nyheder

Her kan du finde nyheder om hiv,  samt en række publiceringer/pjecer, som hiv-danmark har udgivet.


25. marts – seneste opdatering

Hvem bliver indstillet til Covid19 vaccination?
Det er de infektionsmedicinske afdelinger i de enkelte regioner, der skal indstille deres patienter til vaccination. Og kriterierne har ikke været helt ens fra region til region. Derfor har Hiv-danmark også sendt et brev ud til ambulatorierne. Brevet der er sendt ud kan du læse mere om her
Lige nu har:

  • Rigshospitalet og Hvidovre har indstillet alle deres patienter til vaccination
  • Roskilde, Skejby og Aalborg har nu også indstillet alle deres patienter til vaccination. De har dog gjort det ad to omgange i prioriteret rækkefølge. I første omgang har de i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer prioriteret patienter med et lavt cd4-tal og/eller andre følgesygdomme. Efterfølgende har de indstillet alle deres øvrige patienter.
  • Odense og Hillerød har endnu ikke meldt tilbage.

 


1. januar 2021

 • Hiv og coronavirus
  • Hiv og særlig udsat for Corona
   Der er ikke noget, der tyder på, at mennesker, der lever med hiv, er mere udsatte for corona-smitte end andre. Men ældre og hiv-poitive, der også har andre diagnoser, kan være særligt udsatte. Da udviklingen går meget hurtigt lige nu, opfordrer Hiv-Danmark til at følge myndighedernes anbefalinger.Du kan se anvisningerne og de nyeste opdateringer her: www.coronasmitte.dk
  • Forskere undersøger vaccines effekt på hiv-positive
   Er hiv-positive ligeså godt beskyttet som alle andre, når de bliver vaccineret mod Covid-19?
   Det har en gruppe forskere sat sig for at undersøge. Et hold af professorer og overlæger i Region Hovedstaden er i gang med at finde ud af, hvordan blandt andet hiv-positive reagerer på vaccinen sammenlignet med andre.
   Hiv-positive er blot en ud af flere såkaldt risikogrupper med diagnoser, der påvirker immunforsvaret.Derfor er forskerne lige nu i gang med at søge hiv-positive deltagere til at være med i deres videnskabelige forskningsprojekt. Deltagerne vil få taget blodprøver på Rigshospitalet syv gange over 26 måneder – den første gang er umiddelbart efter den første vaccination. Deltagerne kommer ikke foran i vaccinekøen. Du kan tilmelde dig studiet fra før første vaccination og helt frem til anden vaccination.Du kan læse mere her: Forskere undersøger vaccines effekt på hiv.

1. april 2020

Gratis vaccine mod lungebetændelse

Skal mennesker, der lever med hiv, blive vaccineret mod lungebetændelse?

Hvis du er ældre og/eller også har andre diagnoser, kan det være en god ide.

– Vaccinen vil ikke have en effekt på kroppens modstandsdygtighed overfor coronavirus, men den kan forhindre, at man samtidig får en bakteriel lungebetændelse oveni, forklarer afdelingslæge ved Statens Serum Institut Lasse Vestergaard til TV2 Øst i et svar til en af TV-stationens brugere.

Der er ikke noget, der tyder på, at hiv-positive i behandling har større risiko for at blive smittet med corona end andre. Men ældre og mennesker, der samtidig har andre diagnoser, kan være mere udsatte.

Hvis du er særligt udsat kan du få gratis vaccine – du kan læse mere om dette ved at klikke på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 


Hiv-danmark i samarbejde med de nordiske hiv-foreninger (hiv-nordic) indgået et større samarbejde omkring lanceringen af en nordisk undersøgelse af tilfredsheden med hiv-behandlingen i de nordiske lande.